Bastogne Barracks

NUTS 2017

Brussel, de 15 december 2017 –
Zoals elk jaar medio december, le War Heritage Institute – site Bastogne Barracks commémore la Bataille des Ardennes. deze zaterdag 16 en zondag 17 december 2017, Bastogne Barracks voor het grote publiek vele spannende activiteiten georganiseerd in het kader van het weekend Nuts 2017 !

noten, een historische replica
in december 1944, het Duitse leger een offensief op de stad Bastenaken. Om de stad te verdedigen, de 101st Airborne Division het opzetten van zijn hoofdkwartier in de kazerne Lieutenant Heintz, de huidige Bastogne Barracks. Toen het Duitse leger belegerde de stad om de Amerikanen te dwingen zich over te geven, General McAuliffe gewoon deze laconieke antwoord : “Nuts”. Ces quatre lettres auront un impact majeur sur le dénouement de la Bataille des Ardennes.

noten, een feestelijke weekend in Bastogne Barracks
elk jaar, Bastogne Barracks en de stad van Bastogne, herdenkt de Slag om de Ardennen. Met een gevarieerd programma, Bastogne Barracks, plaats du War Heritage Institute, dompelt het publiek in de stemming december 1944. Vi-site Deze interpretatie centrum, waar de geschiedenis is "leven", bewijst een onvergetelijke ervaring. De oude sfeer is voelbaar, met name in de wijnmakerij Nuts, waar de generaal McAuliffe leverde zijn historische replica. Het publiek kan ook ontdekken de vele tanks en gepantserde voertuigen en VISI-er de tanks restauratieatelier. op gezette tijden zal een parade van militaire voertuigen, waaronder een Hetzer, een Halftrack M16 en twee Sherman.

Het programma biedt ook voor dynamische demonstraties van de eerste post en wapens hulp. eindelijk, militaria liefhebbers kunnen de stands van diverse exposanten verkennen. Het volledige programma staat op www.bastogne-barracks.be.

War Heritage Institute – site Bastogne Barracks
Le War Heritage Institute (WHI) a pour mission de valoriser le patrimoine militaire belge, Geheugen van een gewapend conflict op Belgische bodem of een vorm van Belgen in het buitenland. De WHI geldt ook voor sites, dont Bastogne Barracks.

Le site Bastogne Barracks est le centre d’interprétation par excellence pour la Bataille des Ardennes. Il abrite la collection de tanks de la Seconde Guerre mondiale du WHI et les restaure également dans son Vehicle Restoration Center.

praktische informatie

Datum : 16 – 17 december 2017 van 9 h 18 h

waarin : War Heritage Institute – Site Bastogne
Kazerne, Rue de la Roche 40,
6600 Bastogne

gratis toegang

info : www.warheritage.be – www.bastogne-barracks.be

EnglishFrenchDutch