Bastogne Barracks

Museum Piconrue

documentatie Centrum

Het documentatiecentrum biedt het publiek een collectie boeken en tijdschriften collectie voornamelijk verband met de lokale geschiedenis (Bastogne en omgeving, de provincie Luxemburg), religieuze geschiedenis, kunst en folklore.

over 10.000 boeken en vele tijdschriftartikelen-to-date zijn opgenomen in een geautomatiseerd gegevensbestand. De bibliotheek is ook bewaard gebleven van een groot aantal oude boeken (uit de zestiendee siècle) en een rijke collectie van liturgische boeken.

De afdeling onderhoudt ook Archief paar duizend documenten - parochie archieven, religieuze gemeenschappen, of particuliere - die is er ook een geïnformatiseerde inventaris. dus, soms zeer oude documenten en uit Bastogne kerk stoffen, Rachamps, Beho, Anlier en elders, zijn verkrijgbaar bij het museum.

Renseignements pratiques :

Het Museum Documentatiecentrum Piconrue is beschikbaar op donderdag en vrijdag 10 tot 12:30 uur en 13:30-17:30. Les demandes de rendez-vous sont à adresser à M. Rudy Flock, bibliothecaris : documentation.piconrue@gmail.com

http://www.piconrue.be

EnglishFrenchDutch